SM silver och årsbästa på XL-galan

SM silver och årsbästa på XL-galan

För åtta dagar sedan sprang jag SM-final på 800m i Norrköping. Det blev ett silver efter Lovisa Lindh som visade upp en riktig fighting spirit, det gillar vi!
Innan loppet hade vi pratat om att dra upp farten, vilket vi även gjorde. Efter 250m gick jag om och drog sedan upp till 750m då hon smet förbi den lilla räkan ;) När hon gick om taggade jag verkligen till och kämpade ända in i mål…bara 11 hundradelar från guldet. Det var en skön känsla när huvudet verkligen taggade till som det gjorde då Lovisa gick om. Jag visste inte om jag var mentalt förberedd för detta lopp efter att ha vilat nästan hela veckan på grund av sjukdom, som visade sig tydligt på landskampen 9feb.
Personligen var jag nöjd med insatsen, dels blev det säsongsbästa med 7 tiondelar – 2.06,25 och självförtroende kom tillbaka efter förra helgens kollaps. Däremot tyckte coach att  det skulle gått snabbare, men vem vill inte det! Men självklart var han nöjd med loppet :) Det kommer i sommar!

Efter SM blev det ett kvalitetspass på tisdagen inför XL-galan. Jag körde 3x50m med flygande 30m. Jag är inte långt ifrån mitt pers på flygande 30m kan jag meddela, så det ryker i vår! Träningen fortsatte med 1x200m och 1x150m med lång vila och avslutades med 3x400m på 65-66″ P=3min. Trots att huvudet var lite vilset så gick träningen bra.
Mitt huvud var inte alls sig likt dagarna innan XL-galan…nervositet inför både XL-galan och även för IEM. Det var så länge sedan jag verkligen tävlade så här intensivt så huvudet har inte riktigt hängt med. Jag vet att jag ska tänka positivt, hitta sakerna som gör mig stark inför träning/tävling och jag jobbar med det varje dag. Inför XL-galan lyckades jag och passade på att njuta av publiken, vilket resulterade i 4:16,12 (5 hundradelar bättre än säsongsbästa). Ett minimalt steg åt rätt håll, alltid något, eller hur!!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>