Sommarsäsongen här!

20130608-085239.jpg

Det känns overkligt! Är det verkligen sant, jag är på min andra utomlandstävling sommaren 2013! Det är 3 år sedan jag körde en hel sommarsäsong. Vågar knappt tro…peppar peppar ta i trä!
Nu gäller det att släppa på bromsen men samtidigt lyssna på kroppen – tävla med måtta för att klara hela säsongen.

Jag började med en liten tävling i maj- Kval till Lag SM. Jag sprang både 800m och 1500m. Det var ett bra träningspass som avslutades med 4km snabbdistans.
Därefter blev jag tyvärr sjuk…typiskt fenomen när man kommer hem från ett läger. Flygplan bidrar med sitt och sämre återhämtning när man kommer hem till jobbet. Det fick helt enkelt bli några extra dagars vila, men det gjorde mig gott.

Med friska tag blev det Stafett SM. Där hade jag sistasträckan i både 4x800m och 3x1500m. Utdelning…ja 2 Guld av 2 möjliga! Vi gillar att vinna i IFK Lidingö, vilka gör inte det?

Det var en tuff vecka med 2 tävlingslopp och 2 bra kvalitetspass. Ett av passen bestod av 3x400m + 4x200m. Mjölksyran sprutade genom ben och öron!
Därför blev det lite lugnare med syrapass efter Stafett SM. En dag med fartlek och en dag då jag gjorde ett prestationstest på Bosön.
Detta för att inte klämma ur allt krut inför tävlingen i Dessau. Nu gick det inte som jag ville i Dessau. Var besviken efteråt och tyckte jag sprang dåligt. Med någon dags perspektiv vände jag på besvikelsen – någonstans börjar jag och från det jobbar jag mig neråt. Det kommer fler lopp och jag har en hel sommar på mig att få fart på kroppen. Samt att inomhus sprang jag bättre vilket ger mig styrkan att tro det finns mer att ge!
Visserligen är VM-kvalet senast 29juli, vilket jag självklart strävar efter, fast jag ska börja med att njuta att jag är igång med en sommarsäsong efter 2 år med en hel del rehab!

20130608-085307.jpg

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>