Sydafrika

Nytt år, ny säsong, lite nytt i träningsprogrammet, ny & mer energi och ny layout av hemsidan. Vad kan detta år bjuda på tro?

Till en början bjuder året det på ett härligt läger i Sydafrika. Mycket spontant bestämde jag mig för att åka till Potschefstroom med kastargänget: Kim Amb, Jocke Ivarsson, Anna Wessman och Giannis. Ja ni läste rätt, en medeldistansare som åker med kastare…?
Detta gäng är sjukt sköna, glada hela tiden, driver med sig själva och mig (ja kanske framför allt mig. Det får man ta om man är minst&klenast i gänget) och sen har de en annan inställning än vad jag har till träning. Man kan säga att de är lite mer chillax och analyserar inte alla pass så mycket som jag kan tendera att göra. Det vill säga en perfekt avslappning mellan passen.
Utbytet kan jag få med andra löpare som finns här på plats. Idag tränade jag till exempel med en grupp sydafrikanska löpare, både tjejer och killar.

Det är första gången jag är här i Potchefstroom. Det är höghöjd, ca 1400-1500m, med andra ord inte alls lika ansträngande för andningen som i Kenya (Iten). Det är fina faciliteter här. Det finns stora gräsytor att springa intervaller på, samt själva 400m-banan är utav gräs.
Gym med alla möjliga maskiner och lyftarstänger så att det blir över. Ett isbad och ett bad med varmt vatten (rehab pool). En stor pool (25m) vilket gör att mina våtväst pass blir mycket roligare att utföra, dessutom i solen! Sen finns det en 5km terrängbana och en annan loop man kan springa som är 11km. Jag klagar inte!

Tyvärr, några dagars sjukdom i mitten av första veckan av men naturlig vila skadar inte och med positivt tänkande så tog jag mig igenom dessa 4 dagar med ro. Idag var jag på benen igen och det kändes helt ok på löpningen i morse. Morgondagens pass kommer att kännas ännu bättre!

 

20140128-160953.jpg

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>