Safari och träning

Här i Sydafrika rullar träningen på, efter att ha varit sjuk i mitten av förra veckan. I måndags började jag träna igen efter 4 dagars naturlig vila. Det blev 2 distanspass där ett av dem innehöll en lite fartökning i 3km runt 4min/km, testade kroppen lite bara.
Följande dag följde ett sprintpass med 50m-lopp, samt styrkepass med olika hopp och lite skivstång. Inga direkt flås-pass, utan mer fokus på explosivitet.

Sprintträning Sydafrika 2x7x50m

Sprintträning Sydafrika 2x7x50m

Magövning med 10kg

Magövning med 10kg

I onsdags bar det av mot vattenlandet Sun City, där det fanns några rutchkanor och en stor pool med konstgjorda surfvågor. Skönt med avkoppling och att få leka lite.

Direkt in anknytning med Sun City ligger ett stort Safari. Vi var ute i 3,5h och vi fick se elefanter, noshörningar, flodhästar, antiloper, zebra, apor, giraff och lejon. Lejonen vaktade sitt byte som var en Zebra. Det var riktigt häftigt att se.

Lite avkoppling gav ny energi för kommande träning, 2 pass tors, fre, lör och sen långpass på söndag.
Torsdagen bjöd på backe…12x120m, inte så brant men ändå uppför med bra tryck. Vila var 2min gång. Tanken innan passet var “det här är inte så farligt” kort sträcka och rätt kort pass. Jag säger bara det att jag ska inte underskatta dess backpass igen. Lärde tydligen mig inte sist när jag körde 10x100m…

Ska snart ut på en fartlek med 2 längre intervaller 6minuter och två något kortare, 4min. Därefter väntar massage, behövligt!

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>