Banintervaller….

är både mentalt och fysiskt jobbigt.
Igår körde jag mitt andra banpass sen i somras. Jag har självklart kört intervaller under hösten men dessa har utförts på grusvägar för att skona fötter, vader, höft etc. Dessutom börjar intervallerna få lite speed i sig gentemot tidigare och då är det skönare att köra dem på bana så man får lite gensvar från underlaget.

Bild: Johan Stegfors, Xkross

Bild: Johan Stegfors, Xkross

Förra veckan var det 10x400m på 72-73″, denna vecka stod det 10x400m (70″) på programmet, vila 50-60sek. Inte så mycket snabbare…men kroppen sa ifrån efter 8st i går. Jag avslutade i alla fall med 2x200m på 34″. Jag brukar behöva 2 veckor med samma fart för att min kropp ska vänja sig, men denna gång fick jag inte det…bara att ta nya tag och springa alla 10 nästa vecka och då även få dem att gå under 70″. Redan taggad på revansch! Ibland behövs det ett pass som detta, då syftar jag på att i mina ögon var jag inte nöjd…stod ju faktiskt 10st på programmet…men kroppen sa ifrån och jag kanske var lite feg när kroppen började ge vika. Nu i efterhand så tänker jag för mig själv att det där var inte alls så dåligt och nu vet jag vad kroppen tål. Det var som en väckarklocka, det är det här jag behöver. Jag behöver denna typ av intervaller och jag behöver jobba med pannbenet!
Sen får man inte glömma att alla dagar är olika, så att kroppen gav vika igår kan bero på massa saker…bland annat på vad man kört tidigare i veckan eller om något annat påverkat. Något jag lärt mig med tiden, stirra dig inte blind på ett pass….det är helheten som är det viktiga och vad som kommer ut i slutändan av träningen. Nästa vecka ny vecka och nya 400ingar som jag ska trycka ner lite i tid och samtidigt orka de 2 sista, mentalt förberedd redan nu!

Kan säga att kroppen mådde bra av massage i dag, skönt på sitt sätt om jag säger så. Undrar om man någonsin kan lära sig uthärda den plågsamma smärtan massören utsätter en för….tveksamt. Men ändå återkommer jag…ibland undrar jag om jag har något bakom pannbenet…troligtvis inte eftersom jag valt att springa 800m och 1500m..standardkommentaren brukar vara “å varför har du valt de tuffaste distanserna? Då är man ju knäpp.”

Vem vet, jag kanske är det?

Craft socks

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>