Dags för spikskorna & tävlingsdjävulen

Säsongen är redan igång för fullt för vissa. Andra kör en mjukstart, inkluderar mig själv bland “mjukisarna”. Har kört några syrapass på träning och tanken var en dubblering på stafett SM men jag har inte alltid de bästa fötterna.
Många gånger fötterna har förstört för mig…nu var det så att trampdynan ömmade när jag kom upp på tå. Tänk er knivblad under foten, inte så skönt. Men mirakel kanske kan ske…Efter en behandling hos min kiropraktor kändes det så mycket bättre! Var i chock när jag testade stegringslopp 2 dagar senare. Var knappt öm. Vågade däremot inte hoppas för mycket.

20140601-221655-80215096.jpg
För att inte riskera ett avbrott på en icke påbörjad säsong valde jag att endast springa ett lopp under stafett SM, trots en betydligt bättre känsla i foten. Under uppvärmningen kände jag ömheten igen och tappade modet lite. Vet inte om det påverkade min klena insatts eller om jag helt enkelt bara sprang dåligt.
Var riktigt missnöjd med loppet i 3x1500m. Visst jag sprang i ingenmansland men det betyder inte att jag ska “jogga” runt. Det positiva med loppet var att foten inte blev värre och ömheten fanns inte under själva loppet eller dagen efter. Helt klart något som gav ny energi även om jag inte vågar ta ett jubelskutt än, men ett litet för jag verkar ha det under kontroll. Kunde redan 2 dagar efter stafett SM springa 200ingar där jag kom upp på tå utan att störas av knivblad under foten. (Jippi inombords).

Mjukisen fortsatte sedan med 800m på svenska cupen, kval för IFK Lidingö till Lag SM. Byigt & lite trött kropp så gav jag mig ut på ett försök till en stark 600ing. Ida Holm tog täten första 250m och sen fortsatte jag till 700m. Ja…där var hon den starkare och gick om. Hade ingenting att sätta emot. Ida slog pers med 1 sekund, kul att jag kunde hjälpa henne till det! Själv gjorde jag i princip det coach önskade, en 61 öppning men inte riktigt så snabbt på 600m som han hade tänkt. Målet med detta lopp var att vänja kroppen på att öppna hårt, “En vacker dag håller det och det är lika bra att vänja kroppen nu”.

Detta påverkade inte IFK Lidingös insatts i Svenska cupen! Vi vann och är nu med i lag SM för första gången på 24 år! Senast vi var med var 1988,89,90! Finalen avgörs i Borås den 5 juli! Det kommer bli en tuff match! Tills dess ska jag tävla i kroppen till en bra form.

20140601-220552-79552399.jpg

Efter två mjukstarter har kroppen fått återhämtning i form av våtväst och lätt jogg med några stegringslopp. Fylla på depåerna, få tillbaka tonusen i kroppen och snart redo att plocka fram tävlingsdjävulen för att börja plocka sekunder. Nu ska inga fötter eller något annat avbryta detta för då kör jag banne mig ner huvudet i sanden som en struts! För övrigt så är det snabba de med så den liknelsen var inte helt fel ;)

20140601-220734-79654381.jpg

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>