Soffhäng framför Vinterstudion

Sitter i soffan och blir inspirerad av våra duktiga tjejer i slalom. Riktigt glada tjejer och duktiga är de också! Något annat som gör mig glad snön uppe i Åre, ser helt underbart ut. Ska inte klaga på vädret just idag, för nu skiner solen och det är faktiskt underbart med barmark för jag kan fortfarande springa i skogen. MEN lite snö skulle sitta fint för min julstämning. Drömmer mig bort till vitt på marken, saffransdoften från Pressbyrån, julgranar som lyser och alla fönster med sina adventsljustakar….

Träningen rullar på, mängden står tydligt på programmet, långa intervaller börjar dyka upp och cirkelträningen finns kvar. Bara in och kötta på nytt. Nya tag inför 2015. Låter kanske som jag inte är så nöjd med 2014…vilket stämmer, men i efterhand så inser jag att det här var första hela säsongen sen 2010. Höll en jämn nivå på 2.05-2.07 och jag tog faktiskt 2 medaljer på SM (1 guld, 1 silver) och jag var med i Finnkampen. Dessutom har jag i princip kunnat springa hela året vilket jag har med mig i bagaget inför 2015.

Efter säsongen tog jag längre vila än vanligt och säkerligen längre än mina “kollegor”. Jag behövde en mental break, huvudet var helt slut. Jag har tränat friidrott i 15 år och av dessa år har jag gjort någon form av landslagsuppdrag 13 år. Under dessa år har jag dessutom kämpat mig tillbaka från en del skador eller tampats med diverse problem under uppbyggnaden som då stört inför säsongen men ändå har jag plockat fram det allra bästa. Om kroppen tar stryk av all träning så tar knoppen stryk av allt fokus, vilja och att hålla kvalitén på träningen. Samtidigt insåg jag i somras att jag inte är 25 längre utan jag blir 30 i deec. Tiden “rinner” iväg…så ja, i somras hade jag nog lite åldersnojja :) Vad säger att jag inte kan springa som jag gjorde för 4 år sedan bara för att jag fyller 30? Visst kroppen kan behöva lite mer återhämtning idag än då. De pusselbitar jag behöver för att fortsätta satsningen finns fortfarande kvar så det är bara att köra! Detta kan jag göra en gång i livet så passa på nu när kroppen fortfarande svarar på träningen är väl utmärkt :D

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>